Plattegrond met isolijnen of tabel met lichtwaarden (Hulp bij verlichting van SLV Nederland)
U bent hier: Home > Kennisbank

Plattegrond met isolijnen of tabel met lichtwaarden

Thema: Lichtberekeningen

Het resultaat van een lichtberekening kan een plattegrond met isolijnen of een tabel met lichtwaarden zijn. De lichtwaarden worden meestal uitgedrukt in lux. In beide gevallen wordt duidelijk welke lichtwaarde op een specifieke positie op het meetvlak wordt bereikt. Het meetvlak is een specifieke hoogte waarop de lichtsterkte gemeten (berekend) wordt, bijvoorbeeld het bureaublad of aanrecht.

In een plattegrond met isolijnen worden de vlakken met gelijke lichtsterkte omlijnt. Er ontstaat een vlekkenpatroon, dat eventueel nog kan worden aangevuld met zogenaamde pseudokleuren. Hiermee wordt snel inzichtelijk welke lichtsterkte bereikt wordt op specifieke punten in de ruimte of omgeving.

Een tabel met lichtwaarden is een eenvoudigere weergave, waarbij in een matrix van posities de lichtsterkte wordt aangegeven.


Meer informatie


Reageren op dit artikel

*:
:

(Wordt niet getoond op website)
*:
 

 

* Gemarkeerde velden zijn verplicht

Geen blog missen?

Blijf net als vele anderen geïnformeerd over alle nieuwe artikelen, video's en podcasts dankzij de gratis nieuwsbrief die periodiek per e-mail verstuurd wordt.

Gratis. Je privacy is 100% gegarandeerd.

Even sparren met een lichtadviseur?

Je kunt direct online een meeting inplannen met een van onze lichtadviseurs. Of het nu gaat om een korte vraag, het (vrijblijvend) introduceren van een offerte-aanvraag of iets anders; we staan graag voor je klaar!

Heb je nog (andere) vragen?

Is jouw vraag met de informatie op pagina niet of niet volledig beantwoord? Of staat je vraag of onduidelijkheid misschien nog niet in onze Kennisbank? Neem dan contact op met onze verlichtingsexperts.

Hulp bij verlichting

Onze Kennisbank bevat tientallen veelgestelde vragen en thema's rondom de projectmatige toepassing van verlichting.

x
Deze website maakt gebruik van functionele en (anonieme) analytische cookies. Meer informatie. OK, bedankt