Waarom zou ik een lichtplan maken? (Hulp bij verlichting van SLV Nederland)

Neem eenvoudig contact met ons op via Whatsapp 077-3204343

U bent hier: Home > Kennisbank

Waarom zou ik een lichtplan maken?

Thema: Lichtplannen en licht plannen

Waarom “rekenen” aan licht?

Als installateur of opdrachtgever vraag je je wellicht af: "Waarom zou ik een lichtplan (laten) maken?". Een lichtplan maak je om in de ontwerpfase van een project te toetsen of er wordt voldaan aan de gewenste uitgangspunten. Past de hoeveelheid verlichting bij de taak of activiteit die verlicht dient te worden? Voldoet het lichtadvies aan de normen? Is er rekening gehouden met de verblinding die door armaturen kan worden veroorzaakt? Hoe zit het met de energieconsumptie van de verlichting? Dit zijn objectieve aandachtspunten die met behulp van een lichtplan in RELUX of DIALUX kunnen worden uitgewerkt.

Niet alle aspecten van een lichtplan zijn objectief en meetbaar

Maar het werken met licht en verlichting is een visueel beroep. En daarom is het net zo belangrijk om het lichtbeeld en/of sfeerbeeld te kunnen laten zien aan de opdrachtgever. Deze subjectieve onderdelen van het lichtontwerp zijn niet in een getal uitdrukken. Want een "gezelligheidsfactor" van 116 of een "drama-index" van 27 is onzin. Dit kunnen we alleen duidelijk maken door het tonen van visualisaties en simulaties. Middels RELUX of DIALUX kunnen sfeerimpressies en 3D afbeeldingen worden gegenereerd van het eindresultaat, in de presentatie richting de klant.


Meer informatie


Reageren op dit artikel

*:
:

(Wordt niet getoond op website)
*:
 

 

* Gemarkeerde velden zijn verplicht

Geen blog missen?

Blijf net als vele anderen geïnformeerd over alle nieuwe artikelen, video's en podcasts dankzij de gratis nieuwsbrief die periodiek per e-mail verstuurd wordt.

Gratis. Je privacy is 100% gegarandeerd.

Hulp bij het maken van een lichtplan

Klinkt het maken van een lichtplan als een te grote uitdaging? Of heb je geen kennis, tijd of ervaring met het maken van een lichtplan, lichtberekening of simulatie?

De lichtexperts van SLV Nederland kunnen je hierbij ondersteunen. Of natuurlijk volledig ontzorgen door het lichtplan voor je te maken. Heb je een vraag? Neem dan gerust contact met op.

x
Deze website maakt gebruik van functionele en (anonieme) analytische cookies. Meer informatie. OK, bedankt