Wat is een lichtplan? (Hulp bij verlichting van SLV Nederland)

Neem eenvoudig contact met ons op via Whatsapp 077-3204343

U bent hier: Home > Kennisbank

Wat is een lichtplan?

Thema: Lichtplannen en licht plannen

Een lichtplan, in de zin waarin deze website is bedoeld en binnen de wereld van elektrotechnisch installateurs, licht- en interieurontwerpers, heeft betrekking op een plattegrond van een ruimte, gebouw of omgeving waarin de verlichtingsarmaturen zijn ingetekend. Naast de positie van de verlichtingsarmaturen wordt in het lichtplan ook beschreven welke soorten en type armaturen er gebruikt worden. Een lichtplan kan zowel op papier als in de vorm van een digitale simulatie of berekening bestaan. In dit laatste voorbeeld wordt er gebruik gemaakt van lichtsimulatiesoftware, zoals Relux of DIAlux.

Hierbij wordt er onderscheid gemaakt tussen basisverlichting en accentverlichting, functionele verlichting en sfeerverlichting.


Meer informatie


Reageren op dit artikel

*:
:

(Wordt niet getoond op website)
*:
 

 

* Gemarkeerde velden zijn verplicht

Hulp bij het maken van een lichtplan

Klinkt het maken van een lichtplan als een te grote uitdaging? Of heb je geen kennis, tijd of ervaring met het maken van een lichtplan, lichtberekening of simulatie?

De lichtexperts van SLV Nederland kunnen je hierbij ondersteunen. Of natuurlijk volledig ontzorgen door het lichtplan voor je te maken. Heb je een vraag? Neem dan gerust contact met op.

x
Deze website maakt gebruik van functionele en (anonieme) analytische cookies. Meer informatie. OK, bedankt