Meest gewaardeerde artikelen van 2023 (Hulp bij verlichting van SLV Nederland)
U bent hier: Home > Kennisbank

Meest gewaardeerde artikelen van 2023

Wekelijk passeren op dit platform verlichtingsthema's de revue waarmee we proberen antwoord te geven op de vragen die jullie hebben bij het werken met verlichting. Dit is een overzicht van de meest bekeken en gewaardeerde artikelen in 2023.

1. Mag ik spanningsrail aansluiten zonder aardedraad?

Een specifieke vraag waar ons publiek het antwoord op zoekt is "Mag ik spanningsrail aansluiten zonder aardedraad?" Daarom hebben we daar een specifieke blog over dit onderwerp geschreven. Spoiler alert: bij metalen armaturen (dus ook spanningsrails) wordt het aansluiten van randaarde sterk aanbevolen!

2. Waar dien ik rekening mee te houden bij het aansluiten van LED aan een driver?

Ga je werken met LED verlichting, dan krijg je linksom of rechtsom te maken met de driver. De LED driver zorgt ervoor dat 230 VAC~ wordt omgezet naar een geschikte gelijkspanning (12V, 24V, 48V) voor de LEDs in jouw armatuur. Om zo lang mogelijk plezier te hebben van je verlichting, let je bij het aansluiten van LEDs op een driver op een paar dingen. Die lees je in het artikel "Waar dien ik rekening mee te houden bij het aansluiten van LED aan een driver?"

3. Waarom knippert mijn LED verlichting?

Dat is balen. Je denkt helemaal goed bezig te zijn en je schaft LED verlichting aan. En wat denk je? De LED verlichting begint te knipperen. Wat zijn mogelijke oorzaken hiervan en wat kun je daaraan doen? Daarover gaat onderstaande video en het artikel "Waarom knippert mijn LED verlichting?"

4. Installatie van spanningsrail: tips en trucs

Wij zijn fan van spanningsrails! Waarom? Het is wellicht wel het meest veelzijdige verlichtingsproduct dat je kunt gebruiken. Niet onlogisch dat daar ook veel vragen over ontstaan. Wij verzamelden belangrijke aanwijzigingen rondom dit product in het artikel "Installatie van spanningsrail: tips en trucs".

5. Waarom bromt mijn trafo?

Een veel gezocht-, veel bezocht- en veel besproken onderwerp op ons kennisplatform was in 2023: de brommende trafo. Je schakelt de verlichting (of juist uit!) en meteen begint de installatie te brommen. Niets zo vervelend! Of je gaat verlichting dimmen en dat gaat gepaard met een hinderlijke zoem. Daarover gaat onderstaande video en het artikel "Waarom bromt mijn trafo?"

 

BONUS: Welke lichtbronnen gaan er verdwijnen?

Het jaar 2023 stond in het teken van de productiestop op diverse fluorescentie lampen. Onder andere de "good old" CFL, T5 en T8 zullen we niet meer terug gaan zien in de schappen van de winkels. En dus op termijn ook niet meer toegepast in de praktijk. Gelukkig zijn er steeds meer goede LED alternatieven! Lees: "Welke lichtbronnen gaan er verdwijnen?"

Wat wil jij leren in 2024?

Wij bieden graag een platform voor mensen met vragen over het werken met verlichting. Wij zoeken de antwoorden en brengen dit samen in een blog of video.


Meer informatie


Reageren op dit artikel

*:
:

(Wordt niet getoond op website)
*:
 

 

* Gemarkeerde velden zijn verplicht

Geen blog missen?

Blijf net als vele anderen geïnformeerd over alle nieuwe artikelen, video's en podcasts dankzij de gratis nieuwsbrief die periodiek per e-mail verstuurd wordt.

Gratis. Je privacy is 100% gegarandeerd.

Even sparren met een lichtadviseur?

Je kunt direct online een meeting inplannen met een van onze lichtadviseurs. Of het nu gaat om een korte vraag, het (vrijblijvend) introduceren van een offerte-aanvraag of iets anders; we staan graag voor je klaar!

Hulp bij verlichting

Onze Kennisbank bevat tientallen veelgestelde vragen en thema's rondom de projectmatige toepassing van verlichting.

x
Deze website maakt gebruik van functionele en (anonieme) analytische cookies. Meer informatie. OK, bedankt