The best of... de populairste artikelen op Hulpbijverlichting.nl (Hulp bij verlichting van SLV Nederland)

Neem eenvoudig contact met ons op via Whatsapp 077-3204343

U bent hier: Home > Kennisbank

The best of... de populairste artikelen op Hulpbijverlichting.nl

Het platform Hulpbijverlichting.nl is nu zo'n 3 jaar in de lucht en enkele duizenden bezoekers per maand bekijken de ruim 200 blogs, inspiratieposts, video's en webinars. Tijd om eens te kijken naar de meest populaire content van ons platform!

1. Installatie van spanningsrail tips en trucs

Als er slechts één stroompunt beschikbaar is, terwijl je meerdere armaturen wilt aansluiten, kan het installeren van een spanningsrailsysteem de ideale oplossing zijn. We geven wat tips en trucs voordat je hiermee begint.

> Lees hier verder...

2. Wijzigingen in energielabels op armaturen en lichtbronnen

Vanaf september 2021 gelden er nieuwe regels rondom de energielabels op verlichting. Het gaat om lichtbronnen: led-modules of lampen, niet meer om armaturen. Een armatuur met een uitneembare lichtbron wordt als "omliggende product" aangeduid.

> Lees hier verder...

3. Waarom bromt mijn trafo?

Er zijn twee verschillende soorten trafo’s: conventionele trafo's en elektronische trafo’s. Een brommend geluid of trilling kan per trafo-soort verschillende oorzaken hebben. Laten we voorop stellen: een trafo maakt altijd geluid. Maar in sommige gevallen is dat op een niveau dat het goed hoorbaar en storend is. Daarbij nemen we aan dat de trafo zelf verder geen (ander) defect vertoont, en de verlichting gewoon goed functioneert en niet knippert of iets dergelijks.

> Lees hier verder...

4. Waar dien ik rekening mee te houden bij het aansluiten van LED aan een driver?

LED producten die constante stroom (gelijkspanning) nodig hebben worden met een LED driver gevoed. Een LED driver levert altijd constante stroom, de meest voorkomende zijn 350mA, 700mA en 1200mA. Met name LED producten uitgevoerd met Power LED worden met een LED driver gevoed.

> Lees hier verder...

5. Bomen aanlichten? Tips voor verlichting in de tuin of op het balkon

Wellicht heb je er nooit zo over nagedacht, maar een licht ontsteken in de avonduren hoeft niet beperkt te blijven tot de woonkamer of keuken. Ook je balkon of tuin is hiervoor uitstekend geschikt. Sterker nog, je beleefd des te meer plezier aan de ruimte buiten jouw huis, wanneer deze in de avond en nacht verlicht is.

> Lees hier verder...

Heb je nog andere vragen?

Is jouw vraag met de informatie op pagina niet of niet volledig beantwoord? Of staat je vraag of onduidelijkheid misschien nog niet in onze Kennisbank? Neem dan contact op met onze verlichtingsexperts.


Meer informatie


Reageren op dit artikel

*:
:

(Wordt niet getoond op website)
*:
 

 

* Gemarkeerde velden zijn verplicht

Geen blog missen?

Blijf net als vele anderen geïnformeerd over alle nieuwe artikelen, video's en podcasts dankzij de gratis nieuwsbrief die periodiek per e-mail verstuurd wordt.

Gratis. Je privacy is 100% gegarandeerd.

Hulp bij verlichting

Onze Kennisbank bevat tientallen veelgestelde vragen en thema's rondom de projectmatige toepassing van verlichting.

x
Deze website maakt gebruik van functionele en (anonieme) analytische cookies. Meer informatie. OK, bedankt