Wat betekent Kelvin (K)? (Hulp bij verlichting van SLV Nederland)
U bent hier: Home > Kennisbank

Wat betekent Kelvin (K)?

Thema: Technische aspecten van verlichting

Kelvin (K) is een eenheid van de numerieke indicatie van de kleurtemperatuur. De kleurtemperatuur heeft betrekking op de kleurkarakteristieken van een lichtbron. Kleurtemperatuur en Kelvin-waarden hebben uitsluitend betrekking op lichtbronnen van wit licht.

Hoe lager de numerieke waarde is, des te "warmer" (roder) de kleurtemperatuur wordt ervaren. Hoe hoger de numerieke waarde, hoe "koeler" (blauwer) een mins de lichtbron ervaart.

De standaard Kelvin waarden beginnen bij 2700K (warm wit) tot 6300K (koud wit). Daglicht heeft een kleurtemperatuur van 5000 Kelvin. De middagzon heeft een kleurtemperatuur rond 6000 Kelvin.


Meer informatie


Reageren op dit artikel

*:
:

(Wordt niet getoond op website)
*:
 

 

* Gemarkeerde velden zijn verplicht

Geen blog missen?

Blijf net als vele anderen geïnformeerd over alle nieuwe artikelen, video's en podcasts dankzij de gratis nieuwsbrief die periodiek per e-mail verstuurd wordt.

Gratis. Je privacy is 100% gegarandeerd.

Even sparren met een lichtadviseur?

Je kunt direct online een meeting inplannen met een van onze lichtadviseurs. Of het nu gaat om een korte vraag, het (vrijblijvend) introduceren van een offerte-aanvraag of iets anders; we staan graag voor je klaar!

Heb je nog (andere) vragen?

Is jouw vraag met de informatie op pagina niet of niet volledig beantwoord? Of staat je vraag of onduidelijkheid misschien nog niet in onze Kennisbank? Neem dan contact op met onze verlichtingsexperts.

Hulp bij verlichting

Onze Kennisbank bevat tientallen veelgestelde vragen en thema's rondom de projectmatige toepassing van verlichting.

x
Deze website maakt gebruik van functionele en (anonieme) analytische cookies. Meer informatie. OK, bedankt