Meest gewaardeerde artikelen van 2022 (Hulp bij verlichting van SLV Nederland)
U bent hier: Home > Kennisbank

Meest gewaardeerde artikelen van 2022

Elke week publiceren we blogs op dit platform en onze sociale media. Hierin proberen we zoveel mogelijk antwoord te geven op de vragen die gaan over het werken met verlichting. Dit is een overzicht van de meest bekeken en gewaardeerde artikelen in 2022.

1. Waarom bromt mijn trafo?

Het meest gezochte, meest bezochte en meest besproken onderwerp op ons kennisplatform was in 2022 toch wel: de brommende trafo. Je schakelt de verlichting (of juist uit!) en meteen begint de installatie te brommen. Niets zo vervelend! Of je gaat verlichting dimmen en dat gaat gepaard met een hinderlijke zoem. Daarover gaat onderstaande video en het artikel "Waarom bromt mijn trafo?"

2. Installatie van spanningsrail: tips en trucs

Verlichting is er in vele vormen. Wandlampen, grondspots, staande armaturen, downlights, floodlights... maar het meest veelzijdige verlichtingsproduct is toch wel: spanningsrails. Niet onlogisch dat daar ook veel vragen over ontstaan. Wij verzamelden belangrijke aanwijzigingen rondom dit product in het artikel "Installatie van spanningsrail: tips en trucs".

3. Mag ik spanningsrail aansluiten zonder aardedraad?

Een specifieke vraag waar ons publiek het antwoord op zoekt is "Mag ik spanningsrail aansluiten zonder aardedraad?" Daarom hebben we daar een specifieke blog over dit onderwerp geschreven. Spoiler alert: bij metalen armaturen (dus ook spanningsrails) wordt het aansluiten van randaarde sterk aanbevolen!

4. Waar dien ik rekening mee te houden bij het aansluiten van LED aan een driver?

Ga je werken met LED verlichting, dan krijg je linksom of rechtsom te maken met de driver. De LED driver zorgt ervoor dat 230 VAC~ wordt omgezet naar een geschikte gelijkspanning (12V, 24V, 48V) voor de LEDs in jouw armatuur. Om zo lang mogelijk plezier te hebben van je verlichting, let je bij het aansluiten van LEDs op een driver op een paar dingen. Die lees je in het artikel "Waar dien ik rekening mee te houden bij het aansluiten van LED aan een driver?"

5. Wat is het verschil tussen een trafo, een voeding en een led driver?

Heb je het nu over een LED driver of is het een voeding. Sommige hebben het over een trafo. Help! Er worden veel benamingen door elkaar gebruikt wanneer je werkt met verlichting. Vaak wordt onterecht gedacht dat het steeds om hetzelfde gaat. Waarom dat niet zo is leggen we uit in het artikel "Wat is het verschil tussen een trafo, een voeding en een led driver?"

Wat wil jij leren in 2023?

Wij bieden graag een platform voor mensen met vragen over het werken met verlichting. Wij zoeken de antwoorden en brengen dit samen in een blog of video.


Meer informatie


Reageren op dit artikel

*:
:

(Wordt niet getoond op website)
*:
 

 

* Gemarkeerde velden zijn verplicht

Geen blog missen?

Blijf net als vele anderen geïnformeerd over alle nieuwe artikelen, video's en podcasts dankzij de gratis nieuwsbrief die periodiek per e-mail verstuurd wordt.

Gratis. Je privacy is 100% gegarandeerd.

Even sparren met een lichtadviseur?

Je kunt direct online een meeting inplannen met een van onze lichtadviseurs. Of het nu gaat om een korte vraag, het (vrijblijvend) introduceren van een offerte-aanvraag of iets anders; we staan graag voor je klaar!

Hulp bij verlichting

Onze Kennisbank bevat tientallen veelgestelde vragen en thema's rondom de projectmatige toepassing van verlichting.

x
Deze website maakt gebruik van functionele en (anonieme) analytische cookies. Meer informatie. OK, bedankt